Великобритания потвърди, че ще достави ново въоръжение в подкрепа на отбраната

...
Великобритания потвърди, че ще достави ново въоръжение в подкрепа на отбраната
Коментари Харесай

Великобритания потвърди оръжието за Украйна

Великобритания удостовери, че ще достави ново въоръжение в поддръжка на защитата на Украйна, заяви " Ройтерс ". 

Британският министър председател Борис Джонсън беседва с украинския президент Володимир Зеленски в събота, за да удостовери доставката.

" Премиерът удостовери, че Обединеното кралство дава отбранителна военна помощ ", се споделя в отчитане на апела, оповестен от офиса на Джонсън.

Зеленски e благодарил на премиера за това, че в момента образова членове на украинската войска на територията на Обединеното кралство.

Зеленски съобщи в петък, че западните партньори са почнали да дават на Киев нужните му оръжия.

Припомняме, че предходната седмица Джонсън разгласи, че Великобритания е подготвена да даде спомагателна военна помощ на Украйна през идващите дни. 

Лондон до момента разгласи, че изпраща на Киев висококачествено военно съоръжение на стойност 100 млн. паунда, 120-те бронирани машини и новите противокорабни ракетни системи.Обединеното кралство разгласи, че създава проект за изпращане на Украйна бронирани машини като Mastiff или Jakal, които могат да се употребяват за разследващи и далечни патрули. Освен оръжие, Лондон отпусна и $500 млн. на Украйна.

" Специалисти по диверсии "  от Обединеното кралство - SAS оказват помощ на украинските военни в западната част на Лвовска област. За това пишат съветски държавни медии, представени от Би Би Си. РИА " Новости " даже уточнявала, че от SAS са били изпратени минимум две групи - или общо към 20 души. " Това не са елементарни специфични сили ", цитира РИА " Новости " източник от съветското разузнаване.

Миналата седмица английски медии оповестиха, че съгласно украински командири военнослужещи от SAS са обучавали локални сили.

Основана по време на Втората международна война, Специалната въздушна работа (SAS) е известна с секрети задачи, в това число освобождение на заложници, разузнаване и битка с тероризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР